**جنگنده صاعقه**
جنگنده های صاعقه که بدست متخصصان توانمند نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ساخته شده است در حضور دکتر احمدی نژاد ، ملت ایران و مقامات لشگری و کشوری و در مقابل چشمان رسانه ها ، در آغاز هفته دفاع مقدس و نیروهای مسلح به پرواز در آمدند و با اجرای موفق پرواز عملیاتی به ناوگان هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران پیوستند .بنا بر گزارشها دستور تولید انبوه این نوع از جنگنده ها در دستور کار وزارت دفاع قرار گرفته است.
مسئولان پروژه صاعقه اعلام نموده اند که ویژگی مهم جنگنده صاعقه پشتیبانی نزدیك هوایی می باشد . این جت جنگی با دستان پر توان متخصصان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران طراحی و ساخته شده است. قابلیت این جنگنده در حمل و شلیك انواع راكت، پرتاب انواع بمب و موشك با سیستم رادار پیشرفته قابلیت مناسبی به آن داده است .این جت در طول سالهای گذشته با دهها سورتی پرواز آزمایشی، مراحل مختلف پرواز را با موفقت پشت سر گذاشته است.
کاکپیت یا همان کابین خلبان ، صاعقه بسیار راحت بوده و خلبان امکان دید کامل نسبت به اطراف خود را دارد.همچنین این جت جنگی تنها جنگنده ایست که با ابتکار متخصصین ایرانی مجهز به دید خلبان در جهات اصلی و فرعی می باشد به زبان ساده تر به وسیله دوربین های پیشرفته مداربسته ، خلبان قسمت عقب و ...را به راحتی می تواند ببیند که این قابلیت قدرت این جنگنده را در تعقیب و گریز جنگنده ها و در گیری های هوایی و مانورهای واکنش سریع به شدت افزایش می دهد . همچنین کا کپیت تمام دیجیتالی این جت جنگی قابل توجه است..
موتور این هواپیما دو دستگاه موتورj-85 میباشدو همچنین سرعت آن بین1.6 تا 1.8 گفته شده و رادار کنترل آتش آن از نوع Phazotron-NIIR N019 میباشد/رادار N019 ساخت فازاترون که به نام Baaz نیز شناخته می شود، قادر است 10 هدف هوایی را در حالت «رهگیری به هنگام جستجو» (TWS) از فاصلهء حدود 80 کیلومتری مورد شناسایی قرار دهد و هم زمان به دو هدف شلیک کند. توان این رادار، برابر رادار RDM ساخت تامسون سی اس اف مورد استفاده در Mirage-2000H ارزیابی شده است.
رادار N019 دارای قابلیت دیدپائین – شلیک پائین بوده و دارای دقت و قدرت تشخیص خوبی برای تمیز دادن اهداف چندگانه می باشد.
/ بیشترین وزن محموله این هواپیما 4,400 کیلوگرم و وزن خالی این هواپیما 8,000 کیلوگرم و بیشترین وزن برخاست این هواپیما 15,000 تا 18,000 کیلوگرم بوده و بردی در حدود 600 تا800کیلومتر را داراست.
قدرت مانور هوایی صاعقه و خطای بسیار پایین و نیز شتاب لحظه ای و سریع از ویژگی های این جت جنگی می باشد
با ید خاطرنشان کرد که جدار شیشه ای کابین خلبان صاعقه ضد گلوله می باشد و امنیت خلبان در این شکاری به مراتب بیشتر از جنگنده های دیگر می باشد
**به نام خدا**
موشک میان برد شاهین
ارسال شده در : فناوری موشکی ، تسلیحات هوایی
**بسم الله الرحمن الرحیم**
در سالروز آزاد سازی خرمشهر صورت گرفت:
پرواز بالگرد تهاجمی
**شاهد۲۸۵ **
ساخت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
نسل جدید بالگردهای تهاجمی سبک با نام شاهد 285 ساخته شده از جانب متخصصان توانمند نیروی هوایی سپاه به همراه سایر بالگردهای ساخت سپاه از سری شاهد به پرواز درآمدند و خلبانان نیروی هوایی سپاه مراحل مختلف عملیات هوایی شامل پرواز جمع ، درگیری و رزم نزدیک، پشتیبانی نزدیک یگانهای زمینی، جابه جایی سریع فرماندهان و نیز هدف گیری تانکها و شناورهای دشمن فرضی را یکی پس از دیگری با موفقیت انجام دادند.
بالگرد تهاجمی سبک شاهد 285 که نخستین بار مورد استفاده قرار گرفت با دو کاربری هوایی و دریایی از جدیدترین دستاوردهای پروژه بزرگ شاهد محسوب می شود و براساس نیازهای حال و آینده نیروهای مسلح و با فناوری صد در صد بومی پس از پشت سر گذاشتن مراحل تحقیقاتی و طی تست ها و آزمایش های گوناگون اکنون در مرحله تولید انبوه قرار گرفته است.
ابعاد کاملا آیرو دینامیک، تحرک عملیاتی، چالاکی فوق العاده، قابلیت عملیاتی شدن سریع، کارآیی بالا، حمل انواع راکت های ضد زره، ضد شناور و انواع تیربارها از ویژگی های منحصر به فرد بالگرد شاهد 285 است که با شرایط جغرافیایی کشور نیز سازگاری دارد.
پدافند هوایی متحرک در برابر پرنده های دشمن، حضور در تیم های شناسایی- آتش، انهدام مواضع زمینی و اهداف دریایی از ماموریتهای پیش بینی شده این بالگرد به شمار می رود و در آینده نزدیک نیز در ماموریتهای درگیری در مناطق مرزی و ناامن سازی محیط های عملیاتی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
فرمانده كل سپاه در ادامه با تبریك سالروز آزادسازی خرمشهر، افزود: مركز تحقیقات نیروی هوایی سپاه كه بعد از جنگ تاسیس شد با هدف تامین نیازهای بالگردی سپاه تلاشی بیوقفه را آغاز كرد و امروز طراحی و تولید بالگردهایی با كیفیت بالا و قدرت مانور بینظیر حاصل تلاش شبانهروزی متخصصان نیروی هوایی سپاه در این مركز است.
وی خاطر نشان كرد: قدرت طراحی متخصصان ما به قدری بالا رفته كه تمام مراحل طراحی تا تولید این بالگردها در كمتر از یكسال صورت گرفته و درآینده نزدیك شاهد حضور فراوان و انبوه این بالگردها در سامانه دفاعی نیروهای مسلح كشور خواهیم بود.
فرمانده كل سپاه تصریح كرد: پرندههای شاهد 285 با قدرت مانور بالا نسبت به بالگردهای مشابه خارجی و كارآیی بینظیر در نبرد نامتقارن توانمندی سپاه را در نبرد ناهمطراز و موارد خاص افزایش خواهد داد.
به این ترتیب جمهوری اسلامی ایران با دستیابی کامل به دانش فنی طراحی و ساخت انواع بالگرد در زمره معدود کشورهای دارنده این تکنولوژی فوق پیشرفته قرار گرفت.
هلیکوپتر رزمی شاهد ۲۸۵
ارسال شده در : نظامی ، تسلیحات هوایی ،
**بسم الله الرحمن الرحیم**
بسیاری از کارشناسان شفق را از حیث توانایی و نوع طراحی با طرح هواپیمای MiG-I-2000روسیه که جنگنده ای است شکاری و رهگیر مقایسه کرده اند. البته لازم به ذکر است در طراحی شفق به ویژگی پنهانکاری (رادارگریزی) آن توجه زیادی شده، بویژه که طرح بدنه آن به جنگنده اف/ای-22 رپتور ساخت آمریکا که یک جنگنده پنهانکار است نیز تا اندازه ای شباهت دارد
تسلیحات
شفق دارای هفت جایگاه برای حمل تسلیحات مختلف می باشد. نوع سازه به کار رفته به شکل مناسبی اجازه حمل انواع بمب و موشکهای هوابه هوا و هوابه زمین و همچنین انواع بمب با هدایت لیزری را به این هواپیمای توانمند می دهد. که در زیر هر بال سه جایگاه و یک جایگاه نیز در زیر بدنه قرار دارد. توانایی شلیک موشک اسپاروو و ساید وایندر و نیز موشک های سری R روسی از جمله R-73 و R-77.ونیز موشکهای KH-29 و KH-31 به همراه موشک هدایت تلوزیونی ماوریک توانایی به خصوصی به این پرنده ساخت ایران در نبردهای چند منظوره میدهد . همچنین استفاده از سه نمایشگر چند کاره رنگی پیشرفته در کاکپیت آن موجب شده تا در جنگنده از نمایشگرهای آنالوگ کمتر استفاده شود . این نمایشگرها که به صورت سری و در کنار هم قرار دارند وظایفی از قبیل کنترل صفحه رادار برای رهگیری پرنده های مشکوک / مدیریت تسلیحات موجود در جنگنده / کنترل سیستم های دفاع الکترونیک برای استفاده در نبردهای الکترونیکی و نیز سیستم هدایت و کنترل شلیک انواع موشکها و بمبهای هدایت راداری و یا لیزری را به این جنگنده داده است.

علاوه بر این در این پرنده جدید به راحتی خلبان توجه زیادی شده است به همین منظور دارای شیشه (درب کابین) بزرگتری هست و از نظر میدان دید دارای بهترین کارایی لازم در میان جنگنده های معروف دنیا است که دلیل آن هم کشیدگی بیشتر شیشه کابین خلبان به سمت جلو و نیز پهنای بیشتر ان به سمت اطراف است که بیشترین دید ممکن را در اختیار خلبان و یا خلبانان این جنگنده ساخت ایران قرار خواهد داد ، همچنین در شفق از صندلی های پرتاب شونده K-36D ساخت روسیه نیز استفاده شده است که بنابه تاکید کارشناسان امریکایی بهترین صندلی پرتاب موجود در جهان می باشد ( آمریکا با صرف یک هزینه تحقیقاتی بالا در حال ساخت یک نمونه مشابه از این صندلی پرتاب پیشرفته برای جایگزینی ان با صندلی های پرتاب اف 22 و اف 35 است ).
وزن این جنگنده حدود 5 تن است که از این لحاظ یک جنگنده سبک بحساب می آید. پیشرانه این جنگنده یک و یا دو دستگاه موتور توربوجت RD-33 کلیموف روسی یعنی همان موتور بکار رفته در جنگنده MiG-29 است برخی منابع آگاه نیز از امکان استفاده از موتور های AL- 31F در این پرنده ساخت ایران خبر دادند . ( البته برخی گمانه زنی ها . بنا به گفته بعضی رسانه ها ایران برنامه هایی نیز برای تولید موتور کلیموف RD-33
و نمایشگر های تحت امتیاز روسیه در ایران دارد.)
نوع طراحی
از دیگر ویژگی های بارز شفق می توان به طراحی آیرودینامیکی و سرعت فراصوتی آن که دو تا دو ونیم برابر سرعت صوت است اشاره کرد، در طراحی شفق مساحت ریشه بالها بسیار بیشتر از نوک بال است( بالهای قیفی شکل : این نوع شکل بال از پایداری نسبتا خوبی نسبت به باله های دلتا شکل در سرعت های پایین و بالا برخوردار است ) و این امر موجب می شود تا جنگنده شفق در نبرد های هوایی تن به تن (داگ فایت) بتواند به سرعت زاویه حمله را بسوی هدف تغییر دهد، همچنین بواسطه طراحی ویژه بدنه آن توانایی پیچش، غلتش و قابلیت مانور پذیری شفق تا حد زیادی افزایش یافته و آن را به جنگنده ای برای استفاده در موقعیت های خاص تبدیل کرده است. کارشناسان در مورد شفق به گمانه زنی هایی پرداخته اند از جمله اینکه جنگنده شفق از توانایی پرواز در ارتفاع پایین نیز بخوبی برخوردار است و از
لحاظ اویونیک یا سیستم های الکترونیک پروازی نیز بسیار پیشرفته می باشد . از پس از سال 2000 طرحی محرمانه در دانشگاههای ایران در حال تهیه است که به موجب آن راداری پیشرفته و بروز برای این جنگنده در حال ساخت است . این رادار که در نحوه عملکرد از رادار AWG-9 تامکت الهام گرفته دارای توانایی فوق العاده و قابل قبولی در بکارگیری در انواع موقعیتهای ضروری است .
اصول استفاده از طراحی مهندسی به خصوص در این جنکنده برای افزایش قابلیت پنهان کاری در این پرنده به خوبی رعایت شده است . حتی بسیاری از کارشناسان ویژگی پنهانکاری شفق را حاصل ترکیب طراحی ویژه و استفاده از مواد جاذب امواج رادار دانسته و توانایی پنهانکاری شفق را با جنگنده آمریکایی F-117 Nighthawk که جنگنده ای بسیار پیشرفته می باشد مقایسه می کنند.
**بسم الله الرحمن الرحیم**
امروزه تكنولوژی ساخت هواپیما از پیچیده ترین تكنولوژی های عصر ما محسوب می گردد . باید گفت انحصار این صنعت در بین معدودی از كشورها كه به تعداد انگشتان دست هم نمی رسد تقسیم گشته است . در این میان جمهوری اسلامی ایران با توجه به تحریم های كمر شكن اقتصادی ، صنعتی و ... در منطقه ای وابسته به غرب و پر تلاطم موسوم به خاورمیانه به صورت مستقل اقدام به طراحی و ساخت هواپیماهای نظامی ،مسافربری و بدون سرنسین نموده است . اكنون باید گفت این صنعت نوپا در ایران قدم های خوبی برداشته است . ساخت هواپیمای مسافربری ایران ۱۴۰- جنگنده های آذرخش- صاعقه-شفق- جت های آموزشی تذرو - و انواع پهباد های بدون سرنشین سابقه روشنیست برای اینكه با قدرت پله های پیشرفت در این تكنولوژی استراتژیك را طی نماییم.
در این بین ساخت جنگنده ها از اهمیت بیشتری برخوردار بوده است یكی از جنگنده های ساخت ایران كه اولین جت جنگی ساخت ایران نیز هست جنگنده آذر خش می باشد.
**بمب افكن آذرخش**
آذَرَخش را می توان گفت ، اولین بمب افكن ساخت جمهوری اسلامی ایران دانست .این جنگنده به طور كامل در كشور طراحی و تولید گشته است.آذرخش در سال 1377 آزمایش و پس از كسب موفقیت در انجام مراحل مختلف تولید انبوه آن در دستور كار قرار گرفت.آذرخش از دو موتور قدرتمند j-85 استفاده میکند این جنگنده جهت عملیاتهای موسوم به واكنش سریع و ضربتی هوا به زمین طراحی شده ولی همچنین توانایی جنگ هوایی و رهگیری را نیز دارد
این جنگنده شباهتهایی نیز به جنگنده امریكایی اف 5 تایگر دارد اما از لحاظ قدرت موتور و همچنین سرعت برتری آن بارز می باشد.سرعت آذرخش 7/1 ماخ می باشد رادار این هواپیما از نوع N019-ME می باشد که در ایران بهینه سازی شده تا قدرت مانور آن بر ضد اهداف و تحركات سطحی و زمینی افزایش یابد و برد حداكثری این شكاری بمب افكن ۱۰۰۰ کیلومتر است.
جنگنده ی بمب افکن آذرخش
ارسال شده در : تسلیحات هوایی ،
**بسم الله الرحمن الرحیم**
در حال حاضر صنایع دفاع وابسته به وزارت دفاع ، طی پروژه های مختلفی همچون اورهال ، تعمیر و نگهداری انواع بالگرد رتبه نخست را احراز نموده است. در زمینه تولید و طراحی نیز پیشرفتهای قابل ملاحظه ای داشته است، در میان این پیشرفتها می توان به تولید بالگردهای ملی ، بالگرد شاهد ، بهینه سازی و ارتقاء انواع بالگردهای ترابری و هجومی نام برد.
بالگرد شكاری
panha
H/2091
( محصول دفاعی جمهوری اسلامی ایران)
اخیرا بالگردی شكاری مشابه كبری اما با كارایی بالاتر به نام شكاری h/2091 كه شگفتی و خشم كارشناسان نظامی غربی بالاخص ایالات متحده را برانگیخته است ،توسط مهندسین صنایع دفاع طراحی و تولید گشته است ، كه نوید جهشی بلند بر تارك تكتولوژی روز دنیا را می دهد. مراحل ساخت2091 در پنها انجام و طراحی آن به سفارش نیروی هوایی سپاه انجام گرفته است. از ویژگی های آن می توان به كا بینی جدید با شیشه های دو جداره تخت و ضد گلوله و بدنه مقاوم سازی شده با آلیاژهای چند لایه مقاوم و نگهدارنده چرخانه دم می توان برشمرد . چون محل نصب این موشکها مورد مقاوم سازی قرار گرفته است، کلیه این هلیکوپترها توانایی حمل موشک تاو یا طوفان(نمونه ی ساخت صنایع دفاع) در غلافهای 4 تایی را دارند. سرعت و مانور این هلیكوپترها در قیاس با كبری در حد بالایی ارتقاء یافته است .همچنین از لحاظ شكل ظاهری نیز طراحی بهتری نسبت به كبری دارد.نیز قابلیت پرواز در انواع اقلیم های مختلف با ماموریت های متنوع ، قابلیتی دو چندان به آن بخشیده است. موتورهای ارتقاء یافته این هلیكوپتر حدود 5/1 برابر كبری قدرت بیشتری دارند. دقت هدفگیری با كمترین خطا، و پرواز در ارتفاع بالاو رادار با قدرت تشخیص از 230 كیلومتری و نیز هشدار دهنده ضد موشك از دیگر ویژگی های آن می باشد.
بالگرد شكاری panha-h/2091 و کارخانه ساخت کابین و بدنه بالگردهای کبری
با حضور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح خط تولید سامانه موشك پیشرفته زمین به هوای میانبرد با نام «شاهین» برای نخستین بار در كشور به بهرهبرداری رسید.
به گزارش ایلنا، سردار سرتیپ پاسدار مصطفی محمدنجار در آیین افتتاح این خط تولید، اظهار داشت: تحقیقات، ساخت و تولید این موشك پدافندی كه شامل موشك، رادارهای جستجو و تعقیب هدف، شبكههای نرمافزاری و سختافزاری و سكوهای پرتاب میباشد، كاملا بومی و با استفاده از ظرفیتها و امكانات داخلی كشور توسط متخصصان سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع انجام گرفته است.
وی تصریح كرد: پروژه تولید سامانه پدافندی زمین به هوای شاهین یكی از مهمترین و پیچیدهترین پروژه هایی است كه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در صنعت دفاعی كشور به ثمر نشسته است.
وی افزود: برد این سامانه پدافندی پیشرفته بیش از 40 كیلومتر است و قادر است هواپیماها و بالگردهای دشمن را به صورت هوشمند و با سرعت مافوق صوت تعقیب و مورد هدف قرا ردهد.
وزیر دفاع مقاوم بودن در مقابل جنگ الكترونیك، توانایی در رهگیری اهداف سریع و حجم بسیار بالای تركش در لحظه برخورد با هدف را از ویژگیهای دیگر این سامانه موشكی برشمرد.
وی گفت: این سامانه پدافندی شاهین نقش بسزایی در تقویت دفاع منطقهای و نقطهای دارد كه امروزه به عنوان روشی مدرن در دفاع از حریم هوایی مطرح میباشد، و نیروهای مسلح كشورمان را در این حوزه توانمند میكند.
وی با بیان اینكه " افتتاح خط تولید سامانه موشكی پدافندی شاهین نبوغ، خلاقیت و دانش متخصصان وزارت دفاع را به نمایش گذاشت" تاكید كرد: تولید این موشك پیچیده و پیشرفته كه از هزاران قطعه تشكیل شده است، به طور بیسابقهای ناكارآمدی تحریمها علیه ایران را به اثبات رساند.
نجار تاكید كرد: شرایط منطقه همواره ایجاب میكند كه ما هوشیار باشیم، لیكن افتتاح این خط تولید در برنامه سالانه وزارت دفاع پیشبینی شده بود كه در سر رسید برنامه افتتاح گردید.
وی گفت: در ایام ارتحال ملكوتی حضرت امام خمینی(ره) فرزندان برومند و برنادل امام راحل عظیم الشان در صنایع هوافضای وزارت دفاع آرزو و آرمان آن حضرت را در خودكفایی صنعت دفاعی تحت زعامت و فرماندهی وصی شایستهاش، حضرت آیتالله العظمی خامنهای(مدظله العالی) در عمل تحقق بخشیدند.
وی گفت: راهاندازی این خط تولید نقطه عطفی در طراحی و ساخت سامانههای پدافند هوایی برد متوسط محسوب میشود.
وزیر دفاع با قدردانی از تلاش و همت متخصصان صنایع هوافضای وزار ت دفاع در طراحی، ساخت و راهاندازی خط تولید این سامانه پدافندی، این دستاورد سترگ را به محضر فرمانده معظم كل قوا، نیروهای مسلح و ملت شریف ایران تبریك گفت.
وی در پایان تصریح كرد: سربازان خمینی و خامنهای عزیز در سنگر صنعت دفاعی با عهد و پیمانی كه با این بزرگان بستهاند، پایبند و وفادارند و برای پیشرفت و توسعه ایران اسلامی از هیچ تلاش و كوششی دریغ نخواهند كرد.

گفتاری از فرمانده ی نیروی هوایی ایالات متحده:
ما قبلا اصلا از جنگنده های ایرانی نمی ترسیدیم ، بلكه ما از قدرت تحلیل و واكنش سریع و غیر قابل پیش بینی خلبانان ایرانی بیمناك بودیم ،اما الان ما اطلاعاتی درباره جنگنده های ساخته شده در ایران نداریم و نمی دانیم از چه نوع تكنولوژی در آنها استفاده شده است .و الان هم از جنگنده های آنها و هم از خلبانان آنها بیمناكیم و ما قدرت آنها را در درگیری های هوایی شاهد بوده ایم ، ماجنگ ۸ ساله ایران و عراق را خوب به یاد داریم
تصاویری از جنگنده ی صاعقه
نظرات شما عزیزان: